30 augusti 2013

Hej allihopa!
 
Idag har varit en extremt lång dag och det har hänt massa grejer. Började med att jag kom till skolan 10 i 8 och mötte Austin och Katie vid mitt skåp. Idag var temat Black and gold rodeo så jag hade på mig den här tröjan som Katie hade gjort till mig, världens gulligaste är hon: 
 
Sen hade jag Physio, US History och Art. Sen var det dags för the Rally! Jag vet fortfarande inte riktigt vad en rally är men det är bara en kul school spirit grej typ! Men vi gick iallafall in i the gym och där satt alla seniors, juniors, sophmores och freshman i varsit hörn. Sen så satt alla typ och skrek, det var så extremt mycket ljud! Det var olika tävlingar där man liksom hejjade på sin egen klass och alla buade när the freshmen gjorde någonting. Och så uppträde the dance team och the band! Det var iallafall kul men alla sa att det var en tråkig rally och att det brukar vara ännu roligare! Efter det hade jag English, sen lunch och sen Math och Spanish. Efter skolan hade jag cross country som vanligt, det var jobbigt men inte lika jobbigt som igår då vi sprang 4,5 miles (mer än 7 km)!!! Efter CC åkte jag hem och åt mat och duschade och sen hämtade Katie mig och så åkte jag, hon, Emma och Sofia tillbaka till skolan och kollade på the football game. Vi träffade massa människor där och det va jättekul, kollade inte ett skit på fotbollen för tydligen är det ingen som gör det, man snackar bara med sina kompisar! Nu har jag precis kommit hem, dagen har varit jättebra och imorgon ska jag kanske hänga med Katie, Austin, Isa och några andra på bio! Här kommer lite bilder från dagen! Jag är lite sugen på att börja skriva på engelska för det känns bara som det blir någon konstig svengelska haha...
 
 
 
 
Sophia, Katie och jag!
 
Mariah, Kristiana, Isa och jag!
 
 
Samma som förra och Sierra och Alexa!
 
 
Samma som förra och Christian, Nate och random kille som jag inte vet vad han heter hehe
 
 

27 augusti 2013

Holaa, jag hade helt ärligt givit upp det här med att blogga eftersom det känns som jag verkligen inte hinner! Jag har fullt upp hela dagarna, först skola, sen cross country och sen maaassa läxor. Men det känns dumt att bara sluta blogg om det finns folk som vill läsa så jag ska verkligen försöka skriva lite inlägg då och då. Allt går iaf bra här borta, jag trivs bra både i skolan och hemma hos min farbrors familj! Den här veckan har vi spirit week på skolan, vilket innebär att det är olika teman varje dag och på fredag har vi rally och football-game. Igår va det Crazy socks day, idag var det Camo day (kamouflage färger på kläderna alltså), imorgon är det Concert T-shirt, på torsdag Hippie och på fredag är det Black and Gold rodeo (typ cowboy). Jag hade inte på mig några crazy socks i måndags för jag har inga och idag hade jag inget kamouflage färgat heller, men en kille på min spanska gav mig ett kamouflage färgat band som jag hade som ett armband hehe, så helt mobbad va jag inte! Men folk går verkligen alll in, det var jättemånga som hade typ militär dräkter idag! Igår va jag på middag med alla utbytesstudenter på Terra Nova, de är jättesnälla allihopa och vi hade jättekul! Vi åt pizza och snackade bara! Idag efter CC (cross country) var jag med Quincy och Vahlee på Safeway och köpte massa mat! Har inte så mycket mer att berätta men vill bara säga att det är jättekul att ni läser min blogg och jag blir så glad när ni kommenterar!
 
Puss på er alla <3
 
 
Här är alla mina utbytisar! Från vänster är det Javi, Gustavo, Isa, jag, Annika, en kille som jag inte vet vad han heter eftersom han inte går på Terra Nova och där uppe är det Connor, Selin och Kiko! Javi, Gustavo, Isa och Kiko är från Espana, Selin, Annika och en tjej som heter Laura som hade åkte hem är från Tyskland och Connor är Kiko's värdbror :) 
 

19 augusti 2013

Heeeeeey guuuuurl (som alla säger här HELA tiden)
 
Kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort sen jag skrev senast... I lördags åt vi iallafall middag med hela släkten och innan det badade vi i poolen på min familjs hotell. Igår sa jag hejdå till min lilla familj, det va jättesorgligt och jag kommer sakna dom extemt mycket buhu :'( Vi va också på en stor sportaffär och köpte kläder till cross country och innan det skypde jag med mina älsklingar där hemma, SAKNAR ER <3 Idaaag har jag varit i la escuela. Fick ÄNTLIGEN mitt skåp, är så extremt trött på att bära runt på alla böcker+lunch+träningskläder och skor. Så det va skönt! Sen när jag hade engelska kom det in två killar i klassrummet och ba: Is Mathilda Wright here? De ville iallafall intervjua mig till skoltidningen så de frågade vad jag skulle sakna mest med sommaren och tog en bild på mig haha. Sen på spanskan hände det en annan konstig sak, en helt random tjej frågade mig helt plötsligt om hon kunde få röra mitt hår?!? Så himla konstigt! Jag åt iallafall lunch med några jättesnälla tjejer idag som hette Marissa, Sydney och Mkena. Efter skolan satt jag och Katie och några andra och pluggade och sen hade vi första cross country träningen! Det gick bättre än jag trodde, vi sprang sammanlagt 3 miles som är typ 4,8 km men det kändes inte alls så långt! Det var dock extremt varmt, varmaste dagen hitills! Har tyvärr inga bilder alls från de senaste dagarna (råkade radera alla) men imorgon ska jag fota massa i skolan och lägga ut! 
 
Godnatt! <3
 
 
Hittade en bild från Jontes mobil!
 

17 augusti 2013

Hej allihopa, här kommer äntligen bilder på mitt rum och på huset!
 
 
Här har jag min fina Sverige-tröja och en skylt som jag fick av mamma och pappa i LA! <3
 
 
Everything is bigger in America...
 
 
Mitt badrum!
 
 
Huset från utsidan!
 
 
Utsikt från huset!
 
 
Lite typiskt Pacifica väder, det är kallt på morgon och på efter middagen blir det antingen strålande sol eller jättedimmigt! :)
 

16 augusti 2013

Ojojoj bloggar två dagar i rad, helt sjukt! Idag har det varit en bra dag i skolan, har träffat massa trevliga människor! Hade art första lektionen och älskar verkligen läraren och människorna i klassen! Åt lunch med Katie och Morgan och massa andra. Sen så gick brandlarmet två gånger idag haha det var typ nåt fel på det! Och så kom massa brandbilar... Efter skolan var jag och Katie på första cross country träningen, kunde dock inte vara med för jag hade inte lämnat in några papper! Cross country verkar iallafall kul, det är dock träning varje dag efter skolan från 3.05 till 5.30! Jävligt mycket träningar! Men coachen verkade jättebra och jag pratade med en spansk utbytesstudent som heter Isabel som också ska köra cross country. Det är fem andra utbytesstudenter på Terra Nova, två killar och en tjej från Spanien och två tjejer från Tyskland. Cross country är typ när man springer långa distanser ifall ni inte visste det. Efter skolan var vi på en jättemysig restaurang med släkten och firade min farmor som fyller år!

Hoppas allt är bra! Puuuuuuss på er <3

Jag och min kusin Emma-Kate!
Pappa, farbror Greg, farbror Dan, kusin Quincy, kusin Emma, farmor, kusin Theo, Jonte och Alle!
 
 

Terra Nova High School

Hi guys!
 
Okej jag ska nog hålla mig till svenska än så länge... Men jag har redan blivit extremt van vid engelskan så det känns fan konstigt att skriva på svenska! Tänkte iallafall berätta lite om skolan nu! Hitills har jag gått tre dagar på Terra Nova, tisdag, onsdag och torsdag. I tisdags var jag EXTREMT nervös verkligen. Dagen började med att jag gick till cafeterian för att registrera mig och få mitt schema. Jag har sex lektioner varje dag och the first bell rings att 7.58 (blir lite svengelska här hehe) och första lektionen börjar 8.00. Det där med the bell är verkligen precis som på film, den ringer 4 min innan lektionen börjar, 2 min innan och när den börjar (tre gånger alltså) och sen när lektionen slutar. Iallafall så gick första dagen förvånansvärt bra, det var inte lika farligt som jag hade tänkt mig! Under de andra två dagarna har det bara blivit bättre och bättre och det är självklart lite upp och ner men det är absolut mer bra än dåligt. Det svåraste är att man måste vara väldigt social och ta kontakt med människor själv. Sen är de flesta väldigt trevliga, alla är mycket mer pratsamma än i Sverige! Och när man väl har tagit kontakt och de får veta att jag är utbytesstudent är de jättejättesnälla och väldigt intresserade av att veta mer om mig. Alla är också väldigt hjälpsamma, om man ser lite lost ut och inte hittar till ett klassrum så kommer det fram massa människor och frågar om man behöver hjälp med att hitta! Sen är det väldigt många som kommer fram till mig och frågar om mitt hår hahaha jätterandom... Både killar och tjejer kommer fram och ba: Omg I love your hair, its sooo beautiful!
 
Så än så länge känns det bra! :) Det är dock väldigt svårt att hålla koll på alla namn eftersom man hör nya hela tiden...
 
Skolböckerna här är verkligen helt sjukt stora och väger extremt mycket!!
Här är mitt schema! Jag har bytt massa klasser idag, bytte till ett steg svårare spanska eftersom vi gjorde grejer som jag typ lärde mig i sexan! Det fuckade dock upp hela schemat så jag fick också byta till en annan Algebra 2 och så fick jag byta Pschycology mot Art. Så jag har inte ens varit på Art än! Nu är jag iallafall nöjd med schemat, alla i min nya spanska är verkligen jättetrevliga!
 
 
Här är lite bilder på skolan, tog dom från google för det känns lite awkward att ställa sig och börja fota väggarna helt plötsligt... Och så är det så jävla mycket folk så man skulle inte se någonting av hur skolan såg ut! 
 
Nu vet ni lite om skolan iallafall, om ni undrar något får ni jättegärna fråga! Saknar er där hemma <3

15 augusti 2013

Yoooooooooooooooooo
 
Här kommer lite bilder från i måndags när vi var inne i San Fran och åkte på en båttur!
 
 
 
 
 

12 augusti 2013

Hej, vill först bara säga förlåt för att jag nog är världens sämsta människa på att blogga! Men nu ska jag fan skärpa mig på riktigt och skriva VARJE dag. Men grejen är att det fortfarande känns som att jag är på semester eftersom min familj har varit här under hela tiden och vi har varit i LA och så. Jag har inte ens sovit i mitt nya rum än, det ska jag göra för första gången ikväll. Orkar nog inte skriva ner allting som jag har gjort men jag lägger ut de bilderna som jag har tagit och skriver kanske lite om dem! Bilder på mitt hus, mitt rum och skolan kommer i ett annat inlägg som jag nog lägger ut imorgon. 
 
 
Bild från flygresan.
 
 
Första dagen (söndag, eftersom vi inte gjorde ett skit på lördagen) åkte vi och kollade på min kusin Quincys fotbollsmatch och sen åkte vi till Santa Cruz Beach Bordwalk som typ är ett tivoli med karuseller och så. Det var jättekul och vissa karuseller va helt galna så trodde att jag skulle dö... 
 
På måndagen åkte vi till skolan och fick massa information typ. Min nya skola (som heter Terra Nova High School) ser väldigt typiskt amerikansk ut och är sjukt cool, ska vissa massa bilder på det sen! Sen åkte vi ner till en liten stad som heter Monterey där mina föräldrar bodde förut och sov där en natt.
 
En random bild på min smoothie från ett ställe som heter Jamba Jucie och en bild från hotellet.
 
På tisdagen fortsatte vi från Monterey mot Los Angeles på Highway 1 som är en väg som går precis vid havet.
 
 
Vi stannade och kollade på elefantsälar som typ är det sjukaste djuret jag någonsin sett, såg så himla mobbade ut när de försökte röra på sig...
 
 
På kvällen kom vi fram till LA, wohoooooooooo
På onsdagen kollade vi på massa LA sevärdheter, typ Walk of Fame, Chinese Theatre (där massa kändisar har sina handavtryck) och Hollywood-skylten (fast det var på kvällen så man såg inte ett skit eftersom den inte är upplyst). Vi va också på en bus tour där man åkte förbi massa kända människor hus. Sen åt vi middag på en mysig restaurang!
 
På torsdagen var vi på Universal Studios! Det va fett kul och vi såg husen från Desperate Housewifes, på bilderna är det Gaby's och Susan's hus. 
 
I fredags var vi på stranden och jag brände hela mitt ansikte men det va mys ändå. Sen shoppade vi lite och måste bara säga FYFAN VA MYCKET BÄTTRE AFFÄRER DOM HAR I USA JÄMFÖRT MED SVERIGE!!! Sen va vi på Santa Monica Pier och åt på Bubba Gump. Till efterätt åt vi en gigantisk chocolate chip cookie med glass till, sjukt gott....
 
Igår åkte vi bara bil tillbaka till Pacifica och idag åt vi lunch på mysigaste stället, skulle tagit bilder men det glömde jag såklart, sorriii... Sen har vi varit med mina andra kusiner som kom idag, dom är verkligen världens extremt sötaste barn <3
 
Nu börjar allt fan kännas verkliget, i övermorgon börjar skolan och jag är så nervös att jag dör... Men det blir nog bra! Hoppas allt är bra hemma i Sverige!
 
 

I'm here

Nu bloggar jag inte från mitt hus hemma i Sverige längre utan från ett hotellrum i Kalifornien. Jag är alltså frammer i USA och nästa gång jag kommer hem till Sverige är om typ 10 månader. Det känns så jävla sjukt! Är så van vid att mitt utbytesår ska börja om ett år, 2 månader eller 8 dagar men så är det inte längre, det har redan börjat. Aaaaa kan inte fatta, är så otroligt taggad men ändå så extremt nervös för att tex börja skolan. Men jag får väl försöka tänka positivt, nu är det försent för att ångra sig så är bara att köra på!
 
(DET FUNKAR INTE ATT LADDA UPP BILDER BLÄÄÄÄÄÄHH... Är i LA nu och internet är verkligen sämst men jag lovar att jag ska ladda upp massa bilder när jag kommer tillbaka till Pacifica)